dilluns, 15 de novembre del 2010

Grups musicals valencians

En aquest apartat es pretén informar i donar a conèixer alguns dels grups valencians que pertanyen al genere ska punk , reggae.




SVA-TERS
Sva-ters van nàixer farà 6 anys en Alcàsser (l’Horta Sud), fan una música que toca temes de rock clàssic, ska, jazz, rumbes, salses, reggae, raga, en definitiva. música lleugera, ballable i festera. Les lletres són la majoria
reivindicatives de problemes de la societat actual, amb to d’humor, i altres de coses del dia a dia i el nostre poble. Tot açò interpretat per 2 cantants-dolçainers, 2 guitarres, 1 baixiste, un percussioniste que deixa a tot el món qui l’escolta bocabadat, un bateria polifacètic, i una bona secció de vents.
http://www.svaters.com/sva/index.php/Sva-ters/








AGRAVIATS
Va nàixer l’any 1998  pels voltants de Borriol  (La Plana), on dos amics amb inquietuds socials i influències musicals afins, amb especial predilecció pels ritmes skatalitics i jamaicans barrejats amb un toc de punk i una lírica compromesa van fer néixer una primerenca versió d’Agraviats. Amb el temps i l’experiència a l’escenari, l’evolució musical de la banda portarà Agraviats a crear un estil propi barrejant ska, rock i reggae.
http://www.agraviats.net/









KI SAP
Molts kilòmetres a la carretera i molts anys d’escenari són els que duen aquesta banda valenciana. Són sis cd’s, cinc en estudi i un en directe, tocats a tota la península i mitja Europa. Més de 16.000 còpies venudes, sempre autoeditades i gestionades de manera alternativa per distribuïdores anti-comercials i C.S.O. A aquesta dada li hem d’afegir 100.000 descàrregues gratuïtes des de la seua pàgina web.
La seua evolució musical recorre el camí que va des del ska-punk dels seus inicis fins el reggae-roots, ska, dancehall que practiquen hui en dia. Després del seu endinsament en la música instrumental jamaicana, no eixim de l’illa per rebre el seu nou treball, on els sons del carib es barregen amb la contundència de les lletres i la vitalitat de les melodies d’aquesta formació.
http://www.kisap.org/







MALAGANA
El grup Malagana es forma com a tal ,l’estiu de 2003. Així, d'un encontre casual, quatre joves de Borriol, (veu masculina, trompeta, guitarra i baix) units per la seua afició comuna als sons del Carib, a l’ska i al reggae comencen a composar les seves cançons, sense cap tipus de pretensió, només tocar i passar-ho bé.
Unes setmanes més tard, se’ls uneix un clarinet i un teclat. I ja finalment, amb l’adhesió al grup d’una altra guitarra, la bateria, una veu femenina, un trombó, un saxo i la utilització de diversos instruments de multipercussió, s’enriqueix i s’acaba de configurar la formació que va arribar a comptar amb 11 joves components, encara que després d'alguns canvis la banda actual compta amb nou joves components.
http://www.malaganaska.com/







SKALINGRAD
Aquest és un grup d’ska, punk i reggae que naix a València el 2005. Després d’una restructuració, a partir del 2009 tornen als escenraris. Avui en dia la formació està completament compenetrada i afiançada, i des d’aleshores, Skalingrad ha oferit força concerts i estan preparant una nova maqueta que reflexe les seues dos etapes, la primera “old school” i la nova, a més ganes de fer festa i reivindicar que mai.
www.myspace.com/skalingrad










BKS
Musicalment la BKS es caracteritza per compaginar versions de grups classics d’ska (Specials, Skatalites…) amb temes de bandes més contemporànies i properes, com ara Malarians o Skalariak. Alhora, BKS també toca temes de sempre, passats pel filtre de l’ska, el reagge o el dub. La formació de la Benimaklet Klub Ska es composa de Bolu a la bateria, Piti al baix, Pasqu al teclat i programació, Arnau a la guitarra, Albert a la trompeta, Abel al saxo i Marcos al trombó. Bolu i Arnau son membres de La Gossa Sorda, Pasqu és membre d’Aspencat, i Marcos i Albert son la secció de vents d’Obrint Pas. Piti ha sigut baixista d’Obrint Pas durant 12 anys, i més tard de Soul Atac. Així doncs els membres de BKS son músics experimentats que ara llançen aquest nou projecte per tal de refrescar l’escena alternativa
.www.myspace.com/benimakletklubska









ALUMINOSIS
És un grup de rural core de la Jana i de la Salzadella. Són els precursors al País Valencià del que anomenen agro-rock, un estil en el qual es combina la música rock, ska, punk i metall amb lletres i temàtiques pròpies del món rural i dels petits pobles de l’interior, en este cas els de la comarca del Maestrat.

www.alumino6.com








ODI
Odi naix al 2003 a Albaida, fent el seu primer concert un 25 d’abril del mateix any. Després d’uns quants concerts arreu del País Valencià, decideixen gravar a l’agost, la seua primera maqueta, que porta per nom “La terra dels orígens”. A aquesta maqueta apareixen una barreja d’estils entre el rock, el reggae i l’ska amb dolçaina. Amb 7 temes propis, on destaquen cançons com Correllengua (inclòs al cd de la CAL del Correllengua’05), l’Opressió del poble.
 
http://www.odiweb.org/








CONTRATEMPO
Contratempo naix  a Castelló a principis del 2004 amb un disc sota el braç, heretat de BRJ Ska Sounds -"Contratempo-Brj Ska Sounds" (Jamaican Memories)-; i amb la il.lusió de fer la música que ens agrada, la música jamaicana en moltes de les seues variants i evolucions: ska, reggae, rocksteady, early...
www.myspace.com/contratemposka









ORXATA SOUND SYSTEM
Orxata Sound System és un dels col·lectius musicals més inusuals de l’escena electrònica actual. Nascut el 2003 a la ciutat de València, es caracteritza per la sinèrgia de la música electrònica de ball, des de l’electro, techno, drum&bass i dubstep fins al ragga, dub o hip hop, condimentat amb sons tradicionals valencians. El col·lectiu està format per quatre cantants, un trompetista, un baixista, un DJ i un programador/samplejador. Han actuat per la major part del territori de parla catalana i han fet gires per Alemanya, Àustria, Bèlgica, França i el Marroc. Des del 2003 vénen publicant tots els seus treballs a Internet sota llicències Creative Commons i són un dels primers grups en escriure les seues lletres de forma col·laborativa a través d’una web wiki, guanyant nombrosos premis pel seu àlbum de debut, “1.0″, i mostrant que Orxata Sound System s’enfronta a un futur prometedor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada